top of page

Hyperrealistiska babydockor

IMG_9885-01~3-01.jpg

Föreställ dig att du får ett huvud med armar och ben som praktiskt taget inte har någon färg alls, och du är fri att måla det precis som du vill! Du får dessutom sätta dit hår, antingen med en nål eller genom att måla ett realistiskt hår. Lägga till massvis av viktiga detaljer som gör att du snart har en docka framför dig som ser så verklig ut att du snart tror den kommer börja andas...

Inte nog med det, så fyller du de ihåliga vinyl-delarna med riktigt små glaskulor och sätter fast delarna på en mjuk tygkropp. Då får du plötsligt en docka som har tyngd som en bebis och faller med huvudet om du inte stöttar det, och ser Precis äkta ut. DET är en reborndocka!

Jag har målat sådana här dockor sedan 2015, och gjorde min första prototyp 2018. Det är en dyr hobby, då både material kostar mycket och arbetstiden för att framställa en docka är lång.

2020 blev jag också reborn-skulptör. Mitt första kit heter "Kurt" och är skulpterad av mig, med inspiration från en riktig bebis. Han gjorde min dröm till verklighet, då skulptering är det jag älskar mest av allt. 

Du kan se foton på Kurt som ett blankt, omålat kit här nedan. Vill du veta mer om reborns, se vilka jag har till salu eller se foton av tidigare gjorda dockor, följ knapparna här under. 

IMG_2411_2.jpg

Kurt kommer att kunna köpas som ett blankt kit från den 7e maj här:

 https://www.puppen-traumland.de/

IMG_2413_2.jpg
bottom of page