top of page

KÖP- OCH LEVERANSVILLKOR

1. Allmän information

Dessa villkor gäller vid köp av konstnärliga produkter skapade via den enskilda näringsverksamheten Swedolls.

Swedolls ingår inte avtal med minderåriga utan målsmans godkännande.

 

2. Ditt köp

Betalningen sker vid ett tillfälle. Dock kan en avbetalningsplan göras enligt överenskommelse för dockor av vinyl eller silkon.. Alla priser anges i svenska kronor, SEK och inkluderar 25% moms vid försäljning av reborndockor, och är momsfri vid försäljning av skulpturer och avgjutningar av dessa.

Vi reserverar oss för eventuella prishöjningar, momsjusteringar, valutaförändringar, tryckfel, prisfel, slutförsäljningar, lagerfel, etc. En produkt som redan skickats från vårt lager påverkas inte av en eventuell höjning eller sänkning av priset som sker efter ordertillfället, till exempel i form av rea, kampanjer, rabattkoder eller förändringar i prissättningen.

Swedolls kampanjer är tidsbegränsade. Vid användande av rabattkoder är de i regel bara giltiga för ett köp och kan inte kombineras med andra erbjudanden. Vi ber dig kontrollera att priset blivit korrekt innan du slutför ditt köp. Swedolls förbehåller sig rätten att makulera order vid missbruk eller otillbörligt bruk av rabattkoder. För eventuella tillkommande fraktavgifter, läs mer under frakt och leverans.

 

3. Betalsätt

Nedan följer de sätt du kan välja att göra din betalning på. Betalningen ska refereras med ditt namn.

Banköverföring: Handelsbanken, clearing-nr: 6675 konto: 736 076 832

PayPal: swedolls@hotmail.com

Swish: 0739180390

Varan skickar när betalningen är genomförd.

 

4. Frakt & Leverans

Normal leveranstid är 1-6 arbetsdagar efter att vi bekräftat din beställning via e-post, men leveranstiden kan variera. Mindre paket skickas med postnord och levereras till din brevlåda. Är det för stort kommer det till närmsta ombud. Reborndockor skickas med spårbar hemleverans. Överstiger värdet på ditt köp 1000 kr ingår frakt.

 

Ej uthämtat paket returneras 14 dagar från första aviseringen till dig,  och detta sker på din bekostnad. Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten.

 

5. Ångerrätt

Ångerrätt gäller i 14 dagar från det att du har mottagit varan. och du står då för returfrakt och ansvarar för en säker transport. Varan måste vara i samma skick som vid leverans för att ångerrätten ska gälla, annars kan ett värdeminskningsavdrag ske av den summa som betalas tillbaka till dig. Kontakt sker via e-post innan returnering. Gäller det en beställning där dockan tillverkats enligt dina anvisningar och fått en tydlig personlig prägling på ett sådant sätt att dockan inte kan säljas vidare till någon annan, gäller ingen ångerrätt.

 

6. Reklamation

Vi ansvarar endast för ursprungliga fel, som inte innefattar fel orsakade av normalt slitage. Felet skall reklameras till oss inom skälig tid efter det att felet upptäckts, dock senast inom 3 år från det att du tagit emot varan. Efter 3 år förlorar du rätt att åberopa fel. Vi förbehåller oss rätten att, efter eget val, antingen avhjälpa felet, tillhandahålla en felfri vara eller kreditera dig med ett belopp som motsvarar värdet av den skadade eller förlorade varan. Om avhjälpande eller prisavdrag inte kommer i fråga eller inte sker inom skälig tid efter det att du har reklamerat felet får du häva köpet. Vid hävning har du rätt att återfå vad du har erlagt till oss i anledning av köpet mot återlämnande av varan. Vid reklamation ber vi dig kontakta oss via e-post.

Efter mottagen och godkänd retur sker en återbetalning inom 14 dagar från det att vi har tagit emot returen. Återbetalningen sker på samma sätt som betalningen gjordes, i den mån det är möjligt. För att möjliggöra en eventuell retur eller ett byte ska du kunna bevisa att köpet skett från oss. Vi rekommenderar därför att du sparar orderbekräftelse och betalningsreferens som kvitto på ditt köp.

 

7. Personuppgifter

De personuppgifter som du som kund lämnar till Swedolls används endast för att kunna leverera ditt paket, och för att kunna ge dig en god service. Du har enligt Personuppgiftslagen rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post.

8. Force Majeure

Vi anser oss befriade från att fullgöra våra förpliktelser i de här villkoren i händelse av ändrad lagstiftning, myndigheters åtgärd, konflikt på arbetsmarknaden, brand, översvämning, krig, terrorism, sabotage, olyckshändelser av större omfattning eller liknande händelser.

9. Övrigt

Den konst som säljs via Swedolls har Tove Johnson upphovsrätt till. Upphovsrätten till ett verk är knuten till upphovspersonen till verket och inte den som äger själva verksexemplaret. Det innebär att den som har köpt ett konstverk inte övertar upphovsrätten. Det är alltså olagligt att framställa kopierade exemplar.

 

10. Kontaktinformation

Org.nr.: 8805212480

Hemsida: www.swedolls.com

E-mail: info@swedolls.com

Ägare: Tove Johnson

Adress: Fredagsvägen 13, 541 77 SKÖVDE

Telefon: +4673 - 91 80 390

bottom of page